Deze integratie is alleen beschikbaar voor gebruikers met het Advanced, Professional en Enterprise abonnement.

Introductie

De integratie van Pipedrive met Microsoft Teams stelt je in staat om realtime updates vanuit Pipedrive naar Microsoft Teams te sturen met behulp van de workflow automatiseringsfunctie, zodat je team op de hoogte kan blijven, zelfs als ze geen Pipedrive-gebruikers zijn.

Met de integratie kun je persoonlijke of kanaalberichten sturen op basis van updates van je deals, contactorganisaties of contactpersonen.

De integratie maakt het ook mogelijk om videovergaderingen rechtstreeks vanuit je activiteitenweergave te plannen.

De integratie opzetten

Je kunt de integratie installeren door te gaan naar Tools and integrations > Microsoft Teams > Connect now, of vanuit elke activiteitenweergave.

Je kunt de integratie ook rechtstreeks installeren vanaf onze Marketplace-pagina.

Je krijgt een melding om de Microsoft Teams-app op je apparaat te openen, maar je kunt ook rechtstreeks verbinden vanuit de web-app.

Vervolgens moet je Pipedrive toevoegen als een app in je Microsoft Teams-account. De integratie stelt je in staat om meldingen te sturen naar directe berichten of naar teamkanalen. Als je meldingen wilt sturen naar een specifiek teamkanaal, moet je het team selecteren door op Add to a team te klikken.

Je zult dan een bericht van de Pipedrive-bot zien, met de optie om Pipedrive te verbinden. Zodra je dit selecteert, krijg je de melding om Pipedrive toe te staan en te installeren.

Nadat je op Allow and Install hebt geklikt, wordt er een unieke code gegenereerd voor jou. Je dient deze code te kopiëren en in het Pipedrive-kanaal in Microsoft Teams in te voeren om je instellingen te voltooien.

Je installatie is nu voltooid en je kunt beginnen met het gebruik van Pipedrive's integratie met Microsoft Teams.

artikel gaat hieronder verder

Notificaties naar Microsoft Teams sturen

Let op: Real-time updates zijn alleen beschikbaar voor gebruikers met de Advanced, Professional en Enterprise abonnementen.

Om een ​​workflow-automatisering te maken die meldingen naar teamkanalen stuurt, moet je eerst naar het kanaal gaan waar je je bericht wilt verzenden, en volg vervolgens deze stappen:

  • Typ @pipedrive
  • Klik op What can I do?
  • Klik op Link
  • Verstuur het bericht
  • Nu zou er een bericht moeten verschijnen waarin staat dat de app succesvol is gekoppeld

Deze acties zullen je Pipedrive account koppelen aan dat specifieke kanaal.

Je kunt vervolgens de melding instellen in de workflow-automatisering. Je kunt de melding als een direct bericht verzenden of naar een kanaal sturen. In je workflow-automatisering selecteer je Microsoft Teams > Send channel a message of Send direct message.

Meldingen die als direct bericht worden verzonden, verschijnen in het Pipedrive-botvenster.

Video meetings inplannen

Let op: Voor gratis Microsoft Teams plannen genereert Microsoft een Skype-vergadering in plaats van een Teams-vergadering.

Je kunt ook rechtstreeks vanuit je activiteitenoverzicht in Pipedrive, Microsoft Teams videovergaderingen plannen. Maak een activiteit aan en klik naast het videopictogram op Make it a Teams meeting.

De locatie en beschrijving van de activiteit worden automatisch ingevuld met de vergaderingslink en uitnodiging.

Deïnstalleren van de integratie

Er zijn drie stappen die je moet nemen om de Microsoft Teams-integratie te deïnstalleren. Je moet eerst de app van Microsoft Teams verwijderen. In de zijbalk klik je met de rechtermuisknop op de app en selecteer je Uninstall.

Vervolgens zie je deze pop-up:

Daarna moet je het commando "unlink" invoeren bij de Pipedrive-bot in Teams. Typ "@Pipedrive unlink" om te stoppen met het ontvangen van updates in het gekozen team of kanaal.

Als laatste moet je de integratie verwijderen uit Pipedrive. Ga naar Integrations -> Microsoft Teams en selecteer Uninstall in de rechterbovenhoek om de integratie volledig te verwijderen.

Tip: Als je fouten ondervindt of problemen hebt met de verbinding van je Microsoft Teams-integratie, verwijder deze dan eerst, wis de browsercache en installeer de integratie opnieuw.

meer handleidingen

Lees verder

Pipedrive - Automatiseringen
handleiding

Pipedrive - Automatiseringen

In deze handleidingen bespreken we automatiseringen in Pipedrive en bijbehorende, ondersteunende features.

Sales Automation Experts

Sales Automation Experts

Replicable is expert in het opschalen van sales funnels: meer leads, betere sales-resultaten.