Let op: Deze actie is alleen beschikbaar voor Deals-beheerdersgebruikers.

Pipedrive werkt standaard met vrije redenen voor verloren deals. Dit betekent dat elke gebruiker zijn of haar specifieke redenatie kan opschrijven van waarom de deal in kwestie als verloren moest worden gemarkeerd.

Als je er de voorkeur aan geeft om specifieke, vooraf opgestelde redenen in te stellen waaruit je gebruikers kunnen kiezen, kun je dat binnen je account inschakelen door naar Settings > Company settings > Lost reasons te gaan.

Om vooraf opgestelde redenen in te schakelen:

  1. Klik op de knop Add predefined lost reason.
  2. Typ de vooraf opgestelde deal-verloren reden die je aan je account wilt toevoegen.
  3. Klik op de knop Save.

Nadat het is opgeslagen, verschijnt die vooraf opgestelde deal-verloren reden hieronder, samen met de opties om die reden te bewerken of te verwijderen.

Je krijgt ook de optie om vrije deal-verloren redenen toe te staan naast je vooraf gedefinieerde opties. Op deze manier kunnen je gebruikers nog steeds vrije deal-verloren redenen verstrekken in situaties waarin de deal verloren reden afwijkt van de lijst met door de beheerder geprogrammeerde vooraf opgestelde redenen.

artikel gaat hieronder verder

Om je vooraf opgestelde deal-verloren redenen te gebruiken, markeer je een deal in je Pipedrive-account als verloren.

In het venster Mark as lost zie je in plaats van het open tekstveld een dropdown-sectie onder de deal-verloren reden. Klik op de dropdown om door een lijst van je vooraf opgestelde deal-verloren redenen te scrollen en er een te selecteren.

Nadat je je vooraf opgestelde reden hebt geselecteerd - en eventuele extra opmerkingen hebt toegevoegd - klik je op de knop Mark as lost.

Zodra dit is gedaan, zal die vooraf opgestelde deal-verloren reden, zoals gebruikelijk, verschijnen in het detailoverzicht van die nu verloren deal.

Deze vooraf opgestelde redenen kunnen ook op dezelfde manier worden bijgehouden als de vrije deal-verloren redenen, zowel via de lijstweergave van het tabblad Deals als via het voortgangstabblad van je Pipedrive-account.

meer handleidingen

Lees verder

Pipedrive - Automatiseringen
handleiding

Pipedrive - Automatiseringen

In deze handleidingen bespreken we automatiseringen in Pipedrive en bijbehorende, ondersteunende features.

Sales Automation Experts

Sales Automation Experts

Replicable is expert in het opschalen van sales funnels: meer leads, betere sales-resultaten.