Soms moet je gegevens van verschillende programma's overbrengen naar je Pipedrive-account. Als je Mailchimp-contacten hebt die je naar Pipedrive wilt migreren, is deze volgende handleiding iets voor jou. Hiermee kun je effectief gegevens van Mailchimp naar Pipedrive verplaatsen.

Gegevens exporteren uit Mailchimp

In je Mailchimp-account ga je naar All contacts onder het menu Audience. Kies vervolgens een segment om te exporteren en klik op Export Segment.

Nadat Mailchimp je segment heeft geëxporteerd, wordt je contactpagina vernieuwd en wordt je exportgeschiedenis weergegeven. Vanaf hier kun je op de knop Export As CSV klikken om je lijst te downloaden in CSV-indeling.

Tip: Je ontvangt een bevestigingsmail van Mailchimp waarin wordt gemeld dat de export van het segment is voltooid. In deze e-mail kun je de CSV-bestandsbijlage downloaden door op Download List Data te klikken.

artikel gaat hieronder verder

Mailchimp gegevens importeren in Pipedrive

Let op: Deze actie is alleen beschikbaar voor gebruikers met toegang tot accountinstellingen en reguliere gebruikers met de juiste machtigingen ingeschakeld.

Nu de gegevens zijn geëxporteerd vanuit Mailchimp naar een CSV-indeling, kunnen ze eenvoudig worden geïmporteerd in Pipedrive. Hier volgt een stapsgewijze handleiding om de gegevens vanuit het CSV-bestand naar Pipedrive te importeren.

  1. Ga naar "..." (More) > Import data > from a spreadsheet. Klik op Upload file en selecteer het Mailchimp spreadsheet bestand dat je wilt importeren.
  2. Wijzig waar nodig de kolommen in je spreadsheet om ze overeen te laten komen met de velden in Pipedrive.
  3. Indien nodig kun je tijdens het importproces aangepaste velden maken.
  1. Klik op Next en Start import
  2. Als je problemen hebt ondervonden bij je import, kun je de zogeheten Skip file downloaden en de reden(en) controleren waarom bepaalde items zijn overgeslagen.

Zorg ervoor dat je Mailchimp spreadsheets zijn opgezet om goed aan te sluiten bij Pipedrive. Dit helpt bij een soepele en nauwkeurige import, omdat de velden en kolommen dan correct worden gematcht tussen de twee systemen. Het organiseren van je gegevens in de juiste structuur is essentieel voor een succesvolle import.

meer handleidingen

Lees verder

Pipedrive - Automatiseringen
handleiding

Pipedrive - Automatiseringen

In deze handleidingen bespreken we automatiseringen in Pipedrive en bijbehorende, ondersteunende features.

Sales Automation Experts

Sales Automation Experts

Replicable is expert in het opschalen van sales funnels: meer leads, betere sales-resultaten.