Als er items in je spreadsheet zijn die niet correct zijn geïmporteerd, zal Pipedrive een zogeheten skip file samenstellen. Dit bestand bevat de rij waarin het probleem is opgetreden en de reden waarom het is overgeslagen. Je kunt de skip file op elk moment downloaden om de informatie over je import te bekijken en eventuele problemen op te lossen.

Skip files bekijken

Om toegang te krijgen tot je skip file, ga naar "..." (more) in je linker navigatiebalk > Import data, klik op de Details optie naast een van je voltooide imports, en klik op de knop Download skip file. Hier zie je een overzicht van de geïmporteerde en overgeslagen items onder details. Hier kun je de specifieke problemen bekijken en corrigeren.

Als je je skip file opent, vind je de reden waarom het item in je spreadsheet is overgeslagen onder de kolom Skip reason. In de aanvullende rijen zie je de gegevens die je hebt geprobeerd te importeren in Pipedrive in hun oorspronkelijke formaat. Dit geeft je inzicht in wat er mis is gegaan bij de import, zodat je eventuele fouten kunt identificeren en corrigeren.

Skip file redenen

Hieronder zijn de meest voorkomende redenen waarom je bestand wordt overgeslagen, zodat je weet hoe je je spreadsheet kunt aanpassen om bij je volgende poging alle gegevens succesvol in Pipedrive te importeren.

  • Deal title must be given: Er zijn gevallen waarin de deal-titel niet automatisch kan worden gegenereerd. De persoon of organisatie is niet gekoppeld en de deal-titel ontbreekt.
  • Name must be given: Bij het toevoegen van een persoon moet altijd een naamkolom aan je spreadsheet worden toegevoegd.
  • Organization name must be given: Een veld voor de naam van de organisatie moet altijd worden toegevoegd bij het importeren van een organisatie.
  • Deal not found: Dit gebeurt wanneer je de Pipedrive System ID koppelt, maar deze ID bestaat niet voor een deal in Pipedrive.
  • Person not found: Dit gebeurt wanneer je de Pipedrive System ID koppelt, maar deze ID bestaat niet voor een persoon in Pipedrive.
  • Organization not found: Dit gebeurt wanneer je de Pipedrive System ID koppelt, maar deze ID bestaat niet voor een organisatie in Pipedrive.
  • Please provide valid currency: Valuta's worden vaak gebruikt bij het importeren van de waarde van een deal en moeten worden aangegeven zonder het speciale valutasymbool. Bijvoorbeeld, USD en EUR zouden correct zijn, maar $ en € zouden dat niet zijn.
  • Unauthorized access: De aangemaakte URL voor de pagina voor het importeren van gegevens is verstrekt aan een gebruiker die niet gemachtigd is om gegevens in het account te importeren.
  • ID must be an integer: Bij het importeren van een ID-veld in Pipedrive moet de inhoud van dat gekoppelde veld een geheel getal zijn. Als er tekst in dat veld staat, bijvoorbeeld "EX1234", zal die import mislukken.
artikel gaat hieronder verder

Andere import errors

Fouten bij het toewijzen van velden

Bij het toewijzen van je import zal Pipedrive errors weergeven als je vereiste velden uitsluit, en je zult niet in staat zijn om door te gaan met de import. Het is belangrijk om alle vereiste velden correct te koppelen tijdens het importeren om deze errors te voorkomen en een succesvolle import uit te voeren.

Als je fouten zoals deze ziet, moet je de vereiste velden opnemen in je spreadsheet. Het is essentieel om ervoor te zorgen dat alle vereiste gegevens aanwezig zijn in je spreadsheet om de importfouten op te lossen en de import met succes te voltooien.

Fout in aanvraag

Soms kan er een interne fout optreden binnen de importfunctie in Pipedrive. In dit geval raden we je aan om je spreadsheet en velden nogmaals te controleren en de import opnieuw te proberen. Als het probleem aanhoudt, raden we aan om contact op te nemen met het Pipedrive support team voor hulp.

meer handleidingen

Lees verder

Pipedrive - Automatiseringen
handleiding

Pipedrive - Automatiseringen

In deze handleidingen bespreken we automatiseringen in Pipedrive en bijbehorende, ondersteunende features.

Sales Automation Experts

Sales Automation Experts

Replicable is expert in het opschalen van sales funnels: meer leads, betere sales-resultaten.