Let op: deze functie is alleen beschikbaar in de plannen Advanced en hoger.

Bij het gebruik van automatisering zijn er momenten waarop je wilt dat een geautomatiseerde stap op een later tijdstip of datum wordt uitgevoerd, in plaats van onmiddellijk.

Met de vertragingsfunctie voor de automatiseringstool kun je acties instellen om automatisch en op een door jou gekozen tijdstip en datum te worden uitgevoerd.

Waar je de vertragingsfunctie kunt vinden:

Bij het maken van je automatisering begin je met het kiezen van een triggergebeurtenis (bijv. deal aangemaakt).

Zodra je je triggergebeurtenis hebt geselecteerd, zie je drie opties voor de volgende stap: voorwaarde (condition), actie (action) en vertraging (delay).

Hoe je de vertragingsfunctie kunt gebruiken:

Nadat je de vertragingsfunctie hebt gevonden, kun je tijdvertragingen toevoegen aan je geautomatiseerde sequenties. Je hebt twee opties voor het configureren van je vertragingen: predefined en custom.

  • Predefined stelt je in staat om opties te selecteren zoals een dag van de week of een standaard aantal uren of dagen.
  • Custom stelt je in staat om een specifiek aantal van een eenheid van tijd in te voeren.

Wat kun je toevoegen na de vertraging?

Nadat je de vertraging hebt toegevoegd en de benodigde tijd hebt gespecificeerd, kun je vervolgens een actie, voorwaarde of zelfs nog een vertraging toevoegen als de volgende stap in de automatisering.

Condition / Voorwaarde

Als je een voorwaardestap toevoegt na je vertraging, wacht de automatisering de geselecteerde tijd en controleert vervolgens of de betreffende voorwaarde is vervuld.

De 'deal owner' voorwaarde wordt hier gecontroleerd nadat één minuut is verstreken. Als de voorwaarde na die tijd is vervuld, zal de automatisering doorgaan naar de volgende stap. Als de voorwaarde na die tijd niet is vervuld, wordt de automatisering gestopt.

Action / Actie

Als je een actiestap toevoegt na je vertraging, wacht de automatisering tot de geselecteerde tijd is verstreken, en dan wordt de gespecificeerde actie uitgevoerd.

De eigenaar van de deal wordt gewijzigd naar de geselecteerde gebruiker nadat één minuut is verstreken.

Delay / Vertraging

Als er direct na een vorige vertraging nog een andere vertraging wordt toegevoegd, wordt de tijd toegevoegd aan de vorige vertraging.

Bijvoorbeeld, als je een vertraging van één dag toevoegt, gevolgd door een vertraging van één uur, krijg je een vertraging van één dag en één uur.

artikel gaat hieronder verder

Hoe je een wachtende automatisering kunt annuleren:

Er zijn twee manieren om wachtende automatiseringen te annuleren.

De eerste is om naar de automatisering te gaan en deze uit te schakelen, wat je kunt doen vanuit zowel de bewerkingsweergave als de lijstweergave van automatiseringen, en vervolgens opslaan. Dit zal een venster activeren waarin je de keuze krijgt om je wachtende uitvoeringen te behouden of te annuleren:

De andere manier om dit te doen is door een wijziging aan te brengen in de trigger, voorwaarde of actie binnen je automatisering. Na het doen van zo'n wijziging, zie je een ander prompt:

Als je "Cancel all pending executions" aanvinkt, worden alle lopende acties gestopt. Als je het vakje niet aanvinkt, zullen lopende acties doorgaan nadat die wijzigingen zijn aangebracht.

Tip: je kunt automatiseringen deactiveren vanuit het bewerkingsscherm of de lijstweergave.

Wat verstoort de vertragingsfunctie?

Wijzigingen in een automatisering met vertraging kunnen invloed hebben op de functionaliteit van de vertragingsfunctie.

In sommige gevallen is het mogelijk dat stappen binnen die automatisering moeten worden verwijderd om de vertragingsfunctie goed te laten werken.

Voorwaarden in het verleden

Het toevoegen van een vertraging voor een voorwaarde met betrekking tot het verleden zal leiden tot het verwijderen van alle stappen die volgen op de vertraging:

Een omweg is om eerst de voorwaarde aan te passen zodat er geen verwijzingen naar het verleden zijn geconfigureerd, en pas daarna de vertraging toe te voegen.

Let op: na een vertragingsstap zijn alle operators die verwijzen naar het verleden NIET beschikbaar in voorwaarden (“Was”, “Was not”, etc.)

"Change" voorwaarden

Wanneer een automatisering "has changed/has not changed/has changed to" voorwaarden bevat en deze na een vertraging komen, worden die vergelijkers niet langer ondersteund als de vertraging wordt verwijderd. Een voorbeeld hiervan is als je een "has not changed" voorwaarde hebt ingesteld om te worden beoordeeld drie dagen nadat een deal is aangemaakt:

In dat geval, als je de vertragingsstap verwijdert, blijft er een "deal created" trigger-gebeurtenis over met een "has not changed" voorwaarde. Dit is niet mogelijk, aangezien veranderingen in een deal niet kunnen worden beoordeeld als de deal net is aangemaakt.

meer handleidingen

Lees verder

Pipedrive - Automatiseringen
handleiding

Pipedrive - Automatiseringen

In deze handleidingen bespreken we automatiseringen in Pipedrive en bijbehorende, ondersteunende features.

Sales Automation Experts

Sales Automation Experts

Replicable is expert in het opschalen van sales funnels: meer leads, betere sales-resultaten.