Je Leads-inbox kan snel vol raken met potentiële verkopen, dus door kleur-gecodeerde lead labels toe te voegen, kun je je leads visueel categoriseren terwijl je ze kwalificeert.

Labels creëren en toewijzen

Let op: lead labels kunnen niet worden geïmporteerd.

Om een label aan je lead toe te wijzen, klik je op een lead om het zijpaneel te openen en selecteer je een standaard- of aangepast label in het veld Labels.

Aangezien je leads mogelijk niet altijd precies onder één categorie vallen, kun je eenvoudig meer dan één lead label toewijzen aan je leads.

Hoe voeg ik nieuwe labels toe?

Pipedrive wordt geleverd met drie standaard leadlabels: Hot, Cold en Warm, maar je kunt altijd nieuwe labels toevoegen als je aangepaste labels nodig hebt. Om een nieuw label toe te voegen, selecteer je een lead zodat het zijpaneel verschijnt, en klik je op "+ Add new label" onder het veld Labels. Hier kun je een naam en kleur voor je nieuwe label selecteren voordat je het opslaat om toe te passen op de lead.

artikel gaat hieronder verder

Filteren met lead labels

Het is belangrijk om leads te labelen, zodat je ze later gemakkelijk kunt filteren. Op de rechterbovenhoek van je leads-pagina zie je de optie om je leads te filteren op label.

Wanneer je leads filtert, kun je filteren op slechts één label, of op leads met meer dan één label om een specifieke lijst te krijgen om mee te werken.

Lead labels bijwerken of verwijderen

Om je lead labels bij te werken of te verwijderen, klik je eerst op een lead om de lead-detailpagina te openen. Klik vervolgens op het labelveld van de lead, beweeg de muis over het label dat je wilt bijwerken en klik op het potloodpictogram om te bewerken. Je kunt ook op het prullenbakpictogram klikken om het label te verwijderen.

Er verschijnt een venster waarin je de labelnaam en labelkleur kunt bewerken, of de label kunt verwijderen. Klik op "Save" om je wijzigingen te bevestigen.

Let op: als je een label verwijdert, wordt het verwijderd voor alle leads die deze label hebben toegepast.

meer handleidingen

Lees verder

Pipedrive - Automatiseringen
handleiding

Pipedrive - Automatiseringen

In deze handleidingen bespreken we automatiseringen in Pipedrive en bijbehorende, ondersteunende features.

Sales Automation Experts

Sales Automation Experts

Replicable is expert in het opschalen van sales funnels: meer leads, betere sales-resultaten.