Hoe stap ik over van Monday naar Pipedrive?

De overstap van Monday naar Pipedrive kan een uitdagend proces zijn, vooral als je veel gegevens moet migreren. Maar met de juiste aanpak, hulpmiddelen en onze stapsgewijze gids maken we de overgang soepel en efficiënt!

Waarom zou ik Pipedrive gebruiken?

Vind je het optimaliseren van een verkoopproces moeilijk en/of vind je het lastig om deals effectief bij te houden? Ben je op zoek naar een manier om de productiviteit van je verkoopteam te verhogen en meer deals te sluiten?

Pipedrive is hier dé tool voor. Pipedrive is een krachtige CRM tool (Customer Relationship Management) die speciaal is gebouwd voor verkoopteams. De hulpmiddelen en functies binnen Pipedrive zorgen ervoor dat jouw verkoopproces van begin tot eind beheerd wordt. 

Door dit programma te gebruiken, kun je je verkoopproces stroomlijnen, tijd en moeite besparen en de productiviteit én effectiviteit van je team verhogen.

Waarom zou ik overstappen naar Pipedrive?

Omdat het je kan helpen meer deals te sluiten, meer omzet te genereren en je bedrijf te laten groeien. 

Klaar om Pipedrive te gebruiken? Bekijk onze 6 stappen hieronder over hoe je je gegevens van Monday naar Pipedrive kunt overzetten!

Hoe werkt Pipedrive?

Pipedrive stelt je in staat om aangepaste "pipelines" te ontwikkelen die je werk- en verkoopprocessen in kaart brengen. Je kunt kiezen uit bestaande sjablonen of een gepersonaliseerde pipeline maken die is afgestemd op jouw specifieke behoeften. Zodra je je pipeline hebt opgezet, kun je elementen zoals vergaderingen en e-mails eraan toevoegen.

De krachtige functies en integraties van Pipedrive stellen je in staat om je verkoopprocessen te optimaliseren en je resultaten bij te houden. Met Pipedrive heb je toegang tot een breed scala aan tools en integraties om je verkoopproces te stroomlijnen en je verkoopprestaties te maximaliseren.

Waarom zou ik mijn gegevens van Monday naar Pipedrive overzetten?

Er zijn verschillende redenen om je gegevens over te zetten en Pipedrive te gebruiken.  

Pipedrive is een CRM die zich specifiek richt op verkoop, terwijl Monday een projectmanagement tool is. Pipedrive biedt verkoop specifieke functies die niet beschikbaar zijn in Monday, zoals dealtracking, verkoopprognoses en aanpasbare verkooppijplijnen.

Dit betekent dat Pipedrive speciaal is ontworpen om verkopers te helpen hun verkoopproces te beheren.

De voordelen van het gebruik van Pipedrive:

 1. Betere verkoopbeheer: Pipedrive creëert én beheert verkoop pipelines, biedt een duidelijk overzicht van verkoopprocessen en identificeert gebieden waar verbeteringen doorgevoerd kunnen worden.  

 1. Dealtracking: Pipedrive zorgt ervoor dat verkoopteams de voortgang van deals en kansen bij kunnen houden, van het eerste contact tot het sluiten van de verkoop.

 1. Verkoopprognoses: krijg gegevens en inzichten om te helpen bij het voorspellen van verkoopinkomsten, waardoor het gemakkelijker wordt om te plannen en doelen te stellen.

 1. E-mailintegratie: de pipelines integreren met e-mail services zoals Gmail en Outlook.

 1. Meer integraties: er worden meer integraties aangeboden met vele andere bedrijfstools, waaronder e-mail marketing platforms, boekhoudsoftware en klantenservice software, waardoor het gemakkelijker wordt om alle aspecten van het bedrijf vanaf één platform te beheren.

 1. Mobiele app: Pipedrive biedt een mobiele app, waarmee je je verkoopproces onderweg kunt beheren (terwijl Monday geen speciale mobiele app heeft).

 1. Prijsstelling: deze tool biedt verschillende prijsniveaus, waaronder een goedkopere optie voor kleinere bedrijven (terwijl de prijs van Monday duurder kan zijn, vooral voor grotere teams)

 1. Klantenondersteuning: Pipedrive biedt uitstekende klantenondersteuning, waaronder een kennisbank, e-mailsupport en telefoonsupport, terwijl de klantenondersteuning van Monday meer beperkt kan zijn.

Is Pipedrive een handige tool voor mij en mijn team?

Pipedrive is een handige tool voor bedrijven en teams van alle maten die zich richten op verkoop, van startups tot grote ondernemingen. Hieronder staan enkele specifieke voorbeelden van bedrijven en teams die kunnen profiteren van het gebruik van Pipedrive:

 1. Kleine tot middelgrote bedrijven: Pipedrive is een geweldige optie voor MKB's omdat het gemakkelijk te gebruiken en betaalbaar is. Daarnaast worden er functies geboden die nodig zijn om verkoopprocessen te beheren.

  Voorbeelden van kleine tot middelgrote bedrijven: softwareontwikkeling bedrijven, marketingbureaus, uitzendbureaus en creatieve bureaus.

 1. Verkoopteams: elk bedrijf met een toegewijd verkoopteam kan profiteren van de op verkoop gerichte functies van Pipedrive, inclusief verkoop-pipelinebeheer, deal-tracking en verkoopprognoses.

  Specifieke voorbeelden van verkoopteams: SaaS-bedrijven, productiebedrijven en B2B-serviceproviders.

 1. Adviesbureaus: adviesbureaus die afhankelijk zijn van verkoop om inkomsten te genereren, kunnen profiteren van het gebruik van Pipedrive om hun verkoopproces te beheren, hun deals bij te houden en verkoopopbrengsten te voorspellen.

  Voorbeelden van adviesbureaus: managementadviesbureaus, IT-adviesbureaus en marketing adviesbureaus.

 1. Makelaarskantoren: makelaarskantoren kunnen Pipedrive gebruiken om hun verkoopproces te beheren, hun leads bij te houden en hun deals te beheren.

  Specifieke voorbeelden van (andere) makelaarskantoren: commerciële vastgoedkantoren en vastgoedbeheer bedrijven.

 1. E-commerce bedrijven: E-commerce bedrijven kunnen Pipedrive gebruiken om hun verkoopproces te beheren, hun deals bij te houden en verkoopopbrengsten te voorspellen.

  Voorbeelden van E-commerce bedrijven: online retailers, affiliate websites, dropshipping bedrijven en abonnement-gebaseerde bedrijven.

Voor wie is Pipedrive minder geschikt?

Bedrijven die niet afhankelijk zijn van sales als belangrijkste inkomsten hebben mogelijk niet zo veel baat bij het gebruik van Pipedrive.

Zo zullen servicegerichte bedrijven die het grootste deel van hun omzet genereren via contracten en retainer misschien niet dezelfde mate van sales pipeline management en deal tracking nodig hebben die Pipedrive biedt. Pipedrive biedt echter wel aanpassingsmogelijkheden, zodat bedrijven het platform kunnen aanpassen aan hun specifieke behoeften.

artikel gaat hieronder verder

De 6 stappen om je data soepel over te zetten van Monday naar Pipedrive

Ben je klaar om je data van Monday naar Pipedrive te verplaatsen? Gebruik dan deze 6 stappen om jouw data over te zetten. 

Stap 1: Evalueer je data

De eerste stap is om alle data die je in Monday hebt te evalueren.

Hou rekening met: 

 • Taken
 • Projecten
 • Klanten
 • Contacten
 • Alle andere informatie die je mogelijk hebt opgeslagen.

Het is belangrijk om te identificeren welke data je naar Pipedrive moet overbrengen en welke data niet meegenomen wordt. Dit schoonmaakwerk is vaak hard nodig en zorgt ervoor dat je zorgt voor een nette, georganiseerde werkruimte.

Stap 2: Exporteer de data vanuit Monday

Als je de data hebt uitgezocht die kan worden overgezet, kun je beginnen met het exporteren vanuit Monday. Monday biedt een aantal exportopties, waaronder CSV- en Excel-formaten. Je kunt elke tabel of bord afzonderlijk exporteren.

Hoe exporteer je al je data naar een .zip-bestand?

Klik op je profielfoto > 'Admin' > Onder "Export account data" > "Export".

Hiermee zal alle data (inclusief deelbare en privé-borden) in je account exporteren.

Pipedrive ondersteunt Excel (.xls en .xlsx) en .csv-bestanden.

meer handleidingen

Lees verder

Pipedrive - Automatiseringen
handleiding

Pipedrive - Automatiseringen

In deze handleidingen bespreken we automatiseringen in Pipedrive en bijbehorende, ondersteunende features.

Sales Automation Experts

Sales Automation Experts

Replicable is expert in het opschalen van sales funnels: meer leads, betere sales-resultaten.