1.1 Binnenverkoop (Inside Sales)

Inside sales, ofwel binnenverkoop, verwijst naar een verkoopproces dat op afstand wordt uitgevoerd. Het vindt plaats over de telefoon, via e-mail, of zelfs door middel van videoconferenties. Inside sales is sterk toegenomen met de opkomst van nieuwe technologieën die het gemakkelijker maken om met klanten te communiceren zonder fysiek aanwezig te zijn. Het kan een efficiënte en kosteneffectieve manier zijn om te verkopen, vooral als je klanten verspreid zijn over een groot geografisch gebied.

1.2 Buitendienst (Field Sales)

Buitendienst, ook bekend als outside sales, verwijst naar verkoopactiviteiten die plaatsvinden buiten het kantoor. Dit houdt meestal in dat de verkoper persoonlijk naar de klant toe gaat om een product of dienst te presenteren en te verkopen. Hoewel dit meer tijd en middelen kan vergen dan binnenverkoop, kan het ook leiden tot diepere, persoonlijkere relaties met klanten.

1.3 Online Sales

Online sales is precies wat het klinkt: verkoop die online plaatsvindt, meestal via een website of een app. Online sales maakt het mogelijk om producten en diensten te verkopen aan klanten over de hele wereld, op elk moment van de dag. Het biedt ook de mogelijkheid om een breed scala aan digitale marketingtechnieken te gebruiken om klanten te bereiken en te overtuigen.

1.4 Directe en Indirecte Sales

Directe sales verwijst naar het verkopen van producten of diensten rechtstreeks aan de eindklant, zonder tussenpersonen. Dit geeft je volledige controle over het verkoopproces en stelt je in staat om directe relaties op te bouwen met je klanten.

Indirecte sales daarentegen houdt in dat je verkoopt via derden, zoals distributeurs, wederverkopers of partners. Hoewel dit je bereik kan vergroten, betekent het ook dat je minder controle hebt over het verkoopproces en de klantrelatie.

Elk type sales heeft zijn eigen unieke voor- en nadelen. Het is belangrijk om het juiste type te kiezen op basis van je product of dienst, je doelmarkt, en je bedrijfsstrategie. En onthoud: ongeacht het type sales dat je kiest, het doel blijft hetzelfde: waarde creëren voor je klant en je bedrijf. Laten we in het volgende hoofdstuk dieper ingaan op hoe dat proces werkt.

artikel gaat hieronder verder
meer handleidingen

Lees verder

Pipedrive - Automatiseringen
handleiding

Pipedrive - Automatiseringen

In deze handleidingen bespreken we automatiseringen in Pipedrive en bijbehorende, ondersteunende features.

Sales Automation Experts

Sales Automation Experts

Replicable is expert in het opschalen van sales funnels: meer leads, betere sales-resultaten.