Leadgeneratie

Voordat je iets kunt verkopen, heb je potentiële klanten nodig - dat zijn je leads. Leadgeneratie is het proces van het identificeren en aantrekken van mensen die mogelijk geïnteresseerd zijn in wat je te bieden hebt. Dit kan gebeuren via verschillende kanalen, zoals content marketing, netwerkevenementen, social media, en meer.

Prospecting

Eens je leads hebt, is het tijd om ze te kwalificeren. Dit is waar prospectie in het spel komt. Prospectie is het proces van het onderzoeken en kwalificeren van je leads om er zeker van te zijn dat ze een goede fit zijn voor je product of dienst. Met andere woorden, je probeert te bepalen of ze waarschijnlijk van je zullen kopen.

Salesbenadering en presentatie

Nu je gekwalificeerde leads (prospects) hebt, is het tijd om ze te benaderen. Dit is waar je jouw verkoopgesprek en presentatie geeft. Hier laat je jouw prospect zien hoe je product of dienst hun problemen kan oplossen of hun leven kan verbeteren. Het doel is om hun interesse te wekken en ze te overtuigen om te kopen.

Afhandeling en sluiten

Eens je prospect overtuigd is, is het tijd om de verkoop af te handelen en te sluiten. Dit houdt in dat je eventuele laatste bezwaren aanpakt, onderhandelt over de prijs en voorwaarden, en uiteindelijk de deal sluit. Dit is het punt waarop je prospect officieel je klant wordt.

After-sales opvolging

Het verkoopproces eindigt niet als de verkoop gesloten is. After-sales opvolging is cruciaal om de klantrelatie te onderhouden en toekomstige verkoopkansen te creëren. Dit kan het oplossen van eventuele problemen of klachten omvatten, het vragen om feedback, of het aanbieden van aanvullende producten of diensten.

Het salesproces kan variëren afhankelijk van je bedrijf en je aanbod, maar dit zijn de basisstappen die meestal betrokken zijn. Door elke stap te begrijpen en te beheersen, kun je effectiever verkopen en betere relaties opbouwen met je klanten. In het volgende hoofdstuk gaan we dieper in op enkele van de strategieën die je kunt gebruiken om dit te doen.

artikel gaat hieronder verder
meer handleidingen

Lees verder

Pipedrive - Automatiseringen
handleiding

Pipedrive - Automatiseringen

In deze handleidingen bespreken we automatiseringen in Pipedrive en bijbehorende, ondersteunende features.

Sales Automation Experts

Sales Automation Experts

Replicable is expert in het opschalen van sales funnels: meer leads, betere sales-resultaten.