Bij het importeren in Pipedrive kunnen sommige velden lastiger zijn om te koppelen aan je spreadsheet, afhankelijk van hoe de velden zijn ingesteld. Velden met meerdere opties, adresvelden en telefoontype-velden vereisen allemaal een extra stap om ze correct te koppelen. Dit geavanceerde koppeling proces kan nodig zijn om ervoor te zorgen dat je gegevens nauwkeurig en consistent worden geïmporteerd.

Velden met meerdere opties koppelen

Let op: Om een veld met meerdere opties te koppelen, moet je er eerst voor zorgen dat het aangepaste veld van het type 'multiple option' al is aangemaakt in je Pipedrive-account.

Om een veld met meerdere opties te importeren, is er een extra stap om te koppelen. Nadat je het veld zelf hebt gekoppeld (bijvoorbeeld Group Number in het onderstaande voorbeeld), klik je erop om uit te vouwen en de individuele koppeling van elke veldoptie uit je spreadsheet te zien. Hiermee kun je elke optie nauwkeurig toewijzen aan de juiste waarde in je Pipedrive-veld met meerdere opties.

Controleer of de opties uit je spreadsheet correct zijn gekoppeld aan de aangepaste veldopties in Pipedrive. Als ze niet correct zijn gekoppeld, klik dan op de juiste opties en sleep ze naar de overeenkomstige opties uit de spreadsheet. Hiermee zorg je ervoor dat de gegevens nauwkeurig worden geïmporteerd en dat de veldopties correct worden toegewezen.

Adressen koppelen

Er zijn twee mogelijke manieren om adressen op te nemen in je spreadsheet bij het importeren van het adresveld van een organisatie of een aangepast adresveld. Deze twee methoden geven je flexibiliteit bij het invoeren van adresgegevens in je Pipedrive-account.

Adresvelden in afzonderlijke kolommen

Bij het maken van je spreadsheet kun je je adres toevoegen met de verschillende adresvelden gescheiden in afzonderlijke kolommen. Hierdoor kun je elk deel van het adres (zoals straat, stad, staat en postcode) in een aparte kolom plaatsen voor een nauwkeurige import.

Vervolgens kun je bij het toewijzen van je velden de individuele adresvelden van Pipedrive selecteren en ze koppelen aan de velden in je spreadsheet. Hiermee zorg je ervoor dat elk deel van het adres correct wordt overgebracht en gekoppeld aan het juiste veld in Pipedrive.

artikel gaat hieronder verder

Adressen in één veld

Als alternatief kun je je adres toevoegen aan één veld en je items scheiden met een komma. Hiermee kun je alle adresinformatie in één veld in je spreadsheet plaatsen voor import.

In dit geval kun je het algemene adresveld koppelen aan de kolom in je spreadsheet.

Pipedrive zal proberen om je adressen te lokaliseren met behulp van de Google Geolocation API. Wees je er echter van bewust dat niet alle adressen gegarandeerd worden gelokaliseerd. Wanneer adressen in Pipedrive wel worden gelokaliseerd, zullen ze verschijnen in onze Show on Map-functie, wat handig kan zijn om de locaties van je contacten en organisaties te visualiseren.

Telefoonnummers koppelen

Bij het importeren van het telefoonnummer van je contactpersoon, heb je de mogelijkheid om het telefoonlabel te selecteren waaraan je het wilt koppelen in Pipedrive. Als je meerdere telefoonnummers hebt voor een contactpersoon, kun je het telefoonveld meerdere keren koppelen.

Bijvoorbeeld, als je contactpersonen wilt importeren met zowel een persoonlijk mobiel telefoonnummer als een werktelefoonnummer, kun je dit doen door de nummers in afzonderlijke kolommen toe te voegen en ze elk te koppelen aan het juiste telefoonveld in Pipedrive. Hierdoor kun je meerdere telefoonnummers voor één contact importeren en bijhouden.

Bij het toewijzen kun je het telefoonveld meerdere keren slepen en koppelen. Nadat het is gekoppeld, klik je op het potloodpictogram om een label toe te wijzen aan het telefoonnummertype. Hierdoor kun je verschillende telefoonnummers met de juiste labels importeren en organiseren in Pipedrive.

Je kunt ervoor kiezen om je telefoonnummers te labelen als Work, Home, Mobile, of Other.

meer handleidingen

Lees verder

Pipedrive - Automatiseringen
handleiding

Pipedrive - Automatiseringen

In deze handleidingen bespreken we automatiseringen in Pipedrive en bijbehorende, ondersteunende features.

Sales Automation Experts

Sales Automation Experts

Replicable is expert in het opschalen van sales funnels: meer leads, betere sales-resultaten.