Let op: deze functie is alleen beschikbaar in de plannen Advanced en hoger.

Een cruciaal aspect van het maken van automatiseringen is het opnemen van voorwaarden. Voorwaarden zijn filters waaraan een actietrigger moet voldoen om te worden geactiveerd.

Passieve vs. actieve voorwaarden

Automatiseringsvoorwaarden kunnen worden verdeeld in twee groepen: passieve en actieve.

  • Passieve voorwaarden impliceren niet dat er een actie heeft plaatsgevonden. Bijvoorbeeld, de voorwaarde "Deal creator is me" is passief, omdat de deal niet hoeft te veranderen om waar te zijn.
  • Actieve voorwaarden vereisen dat er een actie heeft plaatsgevonden. Bijvoorbeeld, "Person label has changed to cold" betekent dat iemand, met een actie, het label naar koud heeft veranderd.

Dit onderscheid is vooral belangrijk voor het oplossen van automatiseringsproblemen. Als een door jou gemaakte automatisering niet werkt, stel dan de volgende vragen:

  1. Welke actie moet deze automatisering activeren?
  2. Komt de voorwaarde die ik gebruik overeen met de actie die ik uitvoer?
  3. Heeft mijn automatisering überhaupt een actiestap?

De derde vraag is essentieel, omdat er geen automatisering kan worden geactiveerd zonder een actie uit te voeren.

Veelvoorkomende voorwaarden

Let op: als een automatisering met een filter is ingesteld om te worden geactiveerd door een andere gebruiker, moet dat filter worden gedeeld met die gebruiker.

Hoewel sommige voorwaarden eenvoudig zijn, kunnen andere op het eerste gezicht vaag lijken. Hier zijn enkele veelvoorkomende termen met betrekking tot automatisering en hun betekenis.

artikel gaat hieronder verder

Verandering in dealfase

Als je een automatisering wilt activeren op basis van een verandering in de dealfase, gebruik dan de voorwaarde deal stage has changed to of de voorwaarde deal stage has changed, afhankelijk van of je een fase wilt specificeren.

Je kunt ook de voorwaarde deal stage is gebruiken, maar deze vereist een aanvullende voorwaarde omdat het op zichzelf passief is.

In het voorbeeld moet een deal zich in de fase "Lead In" bevinden wanneer het label wordt gewijzigd in "Hot Lead" om de wijziging van eigenaarschap te activeren.

Let op: een verandering in de fase van de deal wordt geactiveerd ongeacht de richting. Als je bijvoorbeeld een deal achteruit verplaatst in plaats van vooruit in je pijplijn, zal deze actie nog steeds je automatisering activeren.

Filters op personen

Aangezien het invoeren van de resultaten van een filter een actie vormt, kun je het activeren met automatiseringen. Je kunt echter geen automatiseringen gebruiken op bestaande items binnen de resultaten van het filter.

Bijvoorbeeld, je kunt niet het label van elke persoon binnen de resultaten van een filter veranderen door het filter te kiezen als een voorwaarde voor automatisering. In plaats daarvan kun je de bulkbewerking gebruiken om mensen aan de filtervereisten aan te passen.

meer handleidingen

Lees verder

Pipedrive - Automatiseringen
handleiding

Pipedrive - Automatiseringen

In deze handleidingen bespreken we automatiseringen in Pipedrive en bijbehorende, ondersteunende features.

Sales Automation Experts

Sales Automation Experts

Replicable is expert in het opschalen van sales funnels: meer leads, betere sales-resultaten.