Let op: de automatiseringsfunctie is alleen beschikbaar in de plannen Advanced en hoger.

Met sequenties in Pipedrive kun je menselijke fouten minimaliseren en perfect getimede follow-ups sturen om je slagingspercentage te vergroten.

Hoe werken sequenties?

Je hebt de mogelijkheid om sequenties te maken op basis van bestaande e-mailvoorwaarden binnen je automatiseringen.

Deze sequenties stellen je hiertoe in staat:

  • Controleer basis e-mailvelden. Bijvoorbeeld, het e-mailonderwerp.
  • Controleer of een eerdere e-mail geconfigureerd in de automatisering is beantwoord na een vertraging. Bijvoorbeeld, Trigger: Deal verplaatst naar fase > Actie: E-mail verzenden > Vertraging: 3 dagen > Voorwaarde controleren: Controleer of de e-mail is beantwoord > Actie: Nog een e-mail verzenden.
  • Controleer of er na een vertraging op een link in de eerdere e-mail is geklikt. Bijvoorbeeld, Trigger: Deal verplaatst naar fase > Actie: E-mail verzenden > Vertraging: 3 dagen > Voorwaarde controleren: Controleer of er op een link in de e-mail is geklikt > Actie: Deal verplaatsen naar een andere fase.

Let op: e-mailsequenties zijn alleen beschikbaar wanneer je de actie "Send email with template" selecteert.

artikel gaat hieronder verder

Hoe kan ik een sequentie maken op basis van e-mailvoorwaarden?

Allereerst moet je een automatisering maken die een e-mail verzendt (actie) wanneer deze wordt geactiveerd. Je kunt een automatisering maken of kiezen uit een van de sjablonen.

Klik op het "+"-teken om een vertraging (delay) toe te voegen aan je automatisering. Dit zal een andere actie activeren nadat een bepaalde tijdsperiode is verstreken.

Selecteer de duur van de vertraging. Deze vertraging begint te tellen zodra de eerste actie wordt geactiveerd.

Klik nogmaals op het "+"-teken. Voeg een voorwaarde (condition) toe aan je automatisering en kies de optie “E-mail with template sent”.

Je ziet verschillende velden en voorwaarden die kunnen worden vervuld voordat de automatisering naar de volgende stap gaat. Selecteer de voorwaarde die je e-mailreeks zal volgen.

Nadat je de e-mailvoorwaarden hebt ingesteld, klik je op het plusteken om een actiestap aan je automatisering toe te voegen.

Deze actie zal plaatsvinden nadat de vertraging is verstreken en aan de voorwaarden is voldaan. Als de voorwaarden niet zijn vervuld, stopt de automatisering.

Nadat je de actie hebt gedefinieerd en opgeslagen, is je sequentie compleet. Je kunt meer acties en voorwaarden toevoegen of opslaan en de automatisering verlaten.

meer handleidingen

Lees verder

Pipedrive - Automatiseringen
handleiding

Pipedrive - Automatiseringen

In deze handleidingen bespreken we automatiseringen in Pipedrive en bijbehorende, ondersteunende features.

Sales Automation Experts

Sales Automation Experts

Replicable is expert in het opschalen van sales funnels: meer leads, betere sales-resultaten.