Het creëren van templates om sneller te kunnen werken
Geautomatiseerde e-mail templates die handmatig werk overbodig maken
Het verbinden van tools voor een gestroomlijnd proces
Replicable heeft ons geholpen ons sales-proces te definiëren en processen op te zetten om dit te ondersteunen.
Jelmer Kalff
Jelmer Kalff
CCO Powercrumbs
wat we gedaan hebben

Over Powercrumbs

Powercrumbs biedt schone energie voor de bouwsector en andere grootverbruikers. Dit doen ze door rottingsgas ("biogas") op te vangen en dat te comprimeren in een tank. Deze tanks zijn verbonden met een biogasgenerator die elektriciteit produceert. De opgewekte elektriciteit kan op vele manieren worden gebruikt, van het opladen van koffiezetapparaten tot het voorzien van stroom voor grote bouwkranen. Een mooie, duurzame oplossing in een dynamische markt.

Ons doel voor Powercrumbs

Powercrumbs heeft het geluk dat de vraag naar biogas groter is dan het aanbod. Een fijn probleem om te hebben, maar alsnog een probleem. Omdat er veel op het team van Powercrumbs afkomt, waren zij op zoek naar automatiseringen en een strakker salesproces om meer tijd te kunnen besteden aan belangrijkere zaken zoals salesgesprekken en het opvolgen van leads. 

Het tweede doel was om naamsbekendheid te creëren bij tendermanagers, zodat Powercrumbs volgend jaar (in Q3/Q4) weer hoog op de lijst staat en top of mind blijft voor potentiële investeerders en klanten.  

De uitdaging: automatiseringen en een strakker salesproces

Door de hoge vraag naar biogas had Powercrumbs snel een oplossing nodig. Om in korte tijd zo veel mogelijk te bereiken, hebben Stefan (co-founder Replicable) en Jelmer (co-founder Powercrumbs) een 2-daagse ‘sprint’ sessie gedaan. De focus was voornamelijk om de processen van Powercrumbs voor langere termijn te verbeteren, zodat ze in de toekomst nog steeds gestroomlijnd kunnen werken. 

Jelmer wilde de interne processen graag zo inrichten dat een junior verkoper het stokje zo van hem over zou kunnen nemen, zonder dat de kwaliteit van de uitvoer van de taken hieronder lijdt. 

Hoe wij de automatiseringen en het salesproces hebben ingericht 

  • Het maken van een salespijplijn template om bijvoorbeeld de status, activiteiten, e-mail templates en automatiseringen een duidelijke plek te geven.
  • Het inrichten van de (sales)pijplijn met de bovenstaande templates.
  • Het schrijven van 25+ e-mail templates gebaseerd op de meest voorkomende scenario's, zodat er sneller gewerkt kan worden. 
  • Het bouwen van 10+ automatiseringen voor elke e-mail template die moet worden verzonden.
  • Het verbinden van tools, zoals Gmail en Pipedrive (voorbeeld: d.m.v. een email komt een lead automatisch in de pijplijn te staan).

Het resultaat: een gestroomlijnd proces 

Door de automatiseringen en de templates die wij gemaakt hebben, hoeft er minder tot geen handmatig werk gedaan te worden. Hierdoor blijft er veel meer tijd over: Jelmer hoeft alleen nog maar activiteiten af te vinken in plaats van hele processen te doorlopen. Een junior teamlid kan de taken zo overnemen, omdat de templates en automatiseringen al ingericht zijn en enkel kleine details aangepast hoeven te worden. 

De tijd die nu overblijft kan worden gebruikt voor leads en verkoopgesprekken, waardoor Powercrumbs haar naamsbekendheid kan verhogen en top of mind blijft voor tendermanagers.