Het invullen van het pijplijn template en bouwen van de pijplijn
Het bouwen van 10+ automatiseringen om processen te stroomlijnen
Meer tijd creëren voor belangrijkere taken
Replicable heeft ons geholpen ons sales-proces te definiëren en processen op te zetten om dit te ondersteunen.
Jelmer Kalff
Jelmer Kalff
CCO Powercrumbs
wat we gedaan hebben

Over Powercrumbs

Powercrumbs levert een vernieuwde en schone energieoplossing voor bouwplaatsen. Dat doen ze door rottingsgas ("biogas") op te vangen en dat te comprimeren in een tank. Die tanks zijn verbonden met een biogasgenerator die elektriciteit produceert. Deze elektriciteit kan op vele manieren worden gebruikt, van het opladen van koffiezetapparaten tot het voorzien van stroom voor grote bouwkranen. Het uiteindelijke doel voor Powercrumbs is om compleet emissieloze bouwplaatsen te creëren.

De uitdaging: de productiviteit verhogen zodat er geen kansen worden gemist

Powercrumbs heeft het geluk dat de vraag naar biogas groter is dan het aanbod. Ewoud van Replicable en Jelmer van Powercrumbs hebben daarom een 2-daagse sprint gedaan, met als een van de doelen: een oplossing vinden voor de lange termijn.  

Een van de andere doelen was om naamsbekendheid te creëren bij tendermanagers zodat ze volgend jaar in Q3/Q4 (als er meer aanbod is) weer 'inbound' komen.

Een uitgangspunt was om de processen zo in te richten dat Jelmer ze uiteindelijk kan overdragen aan een junior verkoper. Duidelijke richtlijnen en strakke werkwijzen documenteren is daarom heel belangrijk; dit wordt vastgelegd processen en templates. Jelmer had geen behoefte aan zeer complexe systemen, maar aan pragmatische tactieken om hem én zijn team productiever te maken.

Dit is wat we gedaan hebben

  • Het invullen van het pijplijn template om bijvoorbeeld de status, activiteiten, e-mail templates en automatiseringen een duidelijke plek te geven
  • Het inrichten van de (sales)pijplijn met de bovenstaande templates
  • Het schrijven van 25+ e-mail templates gebaseerd op verschillende scenario's
  • Het bouwen van 10+ automatiseringen voor elke e-mail template die moet worden verzonden. Door verschillende tools te verbinden wordt er bijvoorbeeld een e-mail verzonden en die op haar beurt een nieuwe activiteit triggered, zoals het maken van een volgende e-mail aangemaakt.

De resultaten van onze aanpak

Door het aanmaken van de bovenstaande automatiseringen lopen de interne processen van Powercrumbs een stuk gemakkelijker en hoeft er minder handmatig werk te worden gedaan. Hierdoor ontstaat er meer tijd voor belangrijke dingen en kan Jelmer sneller werken. Nu hoeft hij alleen nog maar activiteiten af te vinken in plaats van het hele proces te doorlopen. Als gevolg daarvan volgt hij meer leads op, wat leidt tot meer verkoopgesprekken en meer winstgevenheid voor het bedrijf.