Alle fases van de Pipedrive salesfunnel ingericht
Automatiseringen en templates waardoor handmatig werk geminimaliseerd wordt
Migratie van alle gegevens van Monday.com naar Pipedrive
Replicable heeft ons sales-proces ontworpen op basis van hoe we echt werken.
Thomas Lock
Thomas Lock
Co-Founder Jopp
wat we gedaan hebben

Over Jopp

Jopp gelooft in ambitie, talent en wilskracht. Het recruitmentbureau biedt carrièrekansen voor toekomstige starters en young professionals. Nu een bijbaan en straks een fantastische startersfunctie: Jopp koppelt jonge talenten aan snelgroeiende organisaties als Adyen en Woolsocks. Dit is niet alleen een kickstart van hun carrière, maar zorgt er ook voor dat ze samen verder kunnen groeien. 

Ons doel voor Jopp

Jopp groeit hard. Zo hard, dat hun huidige werkmanagement tool Monday.com niet meer voldeed aan hun eisen en behoeften. Het doel was om Jopp met zo min mogelijk moeite naar Pipedrive te verplaatsen, zodat ze verder kunnen groeien en mooie kansen kunnen bieden aan de starters van morgen. 

Uitdaging 1: Migreer alle gegevens naar een CRM met meer mogelijkheden

Jopp gebruikte al jaren gebruik van Monday.com als CRM. Dit was in eerste instantie handig omdat dit platform gemakkelijk ingericht kan worden en je projecttaken kunt aanmaken, maar deze project management tool is geen echte CRM. Hierdoor werd deze tool te rommelig en niet meer overzichtelijk. Het was tijd voor Jopp om te migreren naar een ander platform, waarvoor ze ons ingeschakeld hebben. 

Jopp heeft op basis van ons advies voor Pipedrive gekozen en wilde graag hulp voor de overdracht, de inrichting en de briefing voor de teamleden.  

Hoe wij de overdracht hebben gedaan

Een verhuizing van een enorme hoeveelheid informatie en gegevens kan misschien spannend aanvoelen: daarom schieten wij van Replicable maar al te graag te hulp!

We hebben een kopie gemaakt van alle gegevens van Monday.com en deze geüpload in Pipedrive. Alle dubbele gegevens zijn er automatisch uitgefilterd en we hebben verschillende waarden gedefinieerd om de overdracht zo soepel mogelijk te laten verlopen. 

Op basis van de bestaande processen hebben we een functionerende salesfunnel gebouwd met alle fases waar Jopp mee werkt. Ook hebben we Pipedrive aan Zapier gekoppeld, zodat de twee tools met elkaar communiceren en feilloos samenwerken in plaats van op zichzelf. 

Nadat Pipedrive volledig was ingericht, kon Jopp in één keer overstappen, zonder dat er ook maar één intern proces stilgelegd hoefde te worden. 

Uitdaging 2: Sales op basis van activiteiten

Jopp krijgt met name leads door middel van marketingcampagnes. Hierdoor krijgen ze vaak in één keer heel veel follow-ups, die allemaal op de juiste plek in de sales pipeline terecht moeten komen. De pipeline in Pipedrive moest nog ingericht worden. 

Hoe wij de sales pipeline van Jopp hebben ingericht 

We hebben verschillende pipelines ingericht op basis van de werkwijze die Jopp gebruikte in Monday.com. Ook hebben we aanmeldformulieren van Calendly gekoppeld aan Pipedrive voor geautomatiseerd verkoop- en afspraakprocessen. Dit betekent dat afspraken gemakkelijk aangemaakt kunnen worden en leads automatisch op de juiste plekken in de funnel komen te staan. Daarnaast hebben we een eenvoudig verkoopscript ingesteld, zodat elke lead een automatisch bericht krijgt wanneer ze van fase in de pijplijn veranderen en dit niet meer handmatig gedaan hoeft te worden. 

Op deze manier kan er gestructureerd worden gewerkt en krijgt elke kandidaat de aandacht die ze verdienen.

Het resultaat: Een gestroomlijnd proces 

Na de overgang van Monday.com kon het team van Jopp meteen aan de slag met Pipedrive. Het hele salesproces is gestroomlijnd en de fases van de funnel zijn nu een stuk duidelijker. Door Pipedrive te gebruiken heeft Jopp nu een geschikt CRM die volledig is uitgerust voor hun wensen en behoeften.