Complete Pipedrive implementatie
Het inrichten van salesgerichte automatiseringen
Soepele data migratie van Monday naar Pipedrive
Replicable heeft ons sales-proces ontworpen op basis van hoe we echt werken.
Thomas Lock
Thomas Lock
Co-Founder Jopp
wat we gedaan hebben

Over Jopp

Jopp is een recruitmentbureau voor young professionals en studenten. Zij koppelen jonge talenten  aan snelgroeiende organisaties als Adyen en Woolsocks. Naarmate de organisatie uitbreidde, kwamen ze echter problemen tegen in hun CRM-systeem, Monday.com.

Uitdaging 1: Migreer naar een CRM met meer mogelijkheden

Jopp gebruikte Monday.com als CRM, wat in eerste instantie handig was omdat het ook alle projecttaken beheerde. Helaas mist Monday.com echter veel functies die nodig zijn voor een écht CRM-systeem, waardoor de tool  te rommelig werd. Hierdoor voldeed Monday niet meer volledig aan hun behoeften. Naarmate meer mensen in de sales gingen werken, behalve Thomas, hun directeur, was het van cruciaal belang om een geavanceerder CRM te implementeren. Jopp koos op basis van ons advies voor Pipedrive en vroeg ons om hulp bij de voorbereiding op het gebruik ervan, zoals accountconfiguratie, gegevensoverdracht vanaf Monday en het instellen van basisautomatiseringsfuncties.

Uitdaging 2: Sales op basis van activiteiten

De activiteiten van Jopp bestaan voornamelijk uit het verwerven van leads door middel van outbound motion, waardoor een aanzienlijke hoeveelheid follow-up tijdens het salesproces nodig is. Pipedrive richt zich op activiteiten gebaseerde sales, wat perfect aansluit bij de wensen en behoeften van Jopp. De overgang moest echter naadloos en efficiënt verlopen, zodat er geen vertraging en/of storingen op werden gelopen.

Hoe wij de overgang hebben aangepakt

We hebben het Pipedrive-account van Jopp geconfigureerd, verschillende pijplijnfases bepaald en gegevens van Monday.com overgedragen. We hebben Pipedrive aan Zapier gekoppeld voor een verbeterde automatisering: hierdoor werken de tools samen in plaats van op zichzelf. Ook hebben we aanmeldformulieren van Calendly gekoppeld aan Pipedrive voor geoptimaliseerde verkoop- en afspraakprocessen. Daarnaast hebben we een eenvoudig verkoopscript ingesteld wanneer een deal de relevante pijplijnfase in Pipedrive in gaat.

Resultaat: een naadloze overgang naar verbeterde productiviteit

Na de overvang van Monday konden Thomas en zijn team direct aan de slag met Pipedrive. Het team begreep hoe ze Pipedrive optimaal konden gebruiken, hun salesproces konden stroomlijnen en de algehele productiviteit konden verbeteren nu er een duidelijker overzicht is. Door van Monday.com naar Pipedrive te migreren, heeft Jopp nu een geschikte CRM die volledig is uitgerust om aan hun behoeften te voldoen en niet langer rommelig aanvoelt. Hiermee wordt hun groei ondersteund in plaats van afgeremd, en kunnen ze hun salesdoelen gemakkelijker waarmaken.